Nieuwe start

0GF_3285_99061

Per 1 januari 2021 starten Jauco Noordzij en ik als consultants voor digitale business strategie in de publieke sector. Dat klinkt chique en een tikkeltje vaag – maar eigenlijk is het bouwbegeleiding bij digitale projecten van (semi-)publieke organisaties die zelf geen software ontwikkelen. En dat zijn er veel – het primaire proces van een zorgverlener is nou eenmaal het verlenen van zorg, en niet het “inpassen van software in het bestaande applicatie landschap” of een “migratie pad naar de cloud”.

Vergelijk het met de verbouwing van je huis: dat doe je niet vaak genoeg om te weten welke problemen je gaat tegenkomen. Dan schakel je iemand in die je helpt je wensen te realiseren, waarmee je samen ontdekt wat je uitvraag is, en die als tussenpersoon fungeert naar aannemers en architecten. Iemand die voor jou werkt en niet voor je leveranciers.

Wij vervullen die onafhankelijke rol bij digitale transities. Vanaf volgend jaar bundelen we onze krachten en gaan we graag breder aan de slag. Vooral de zorg trekt. We zijn geen verlengstuk van de software-industrie maar werken voor de opdrachtgever. We worden gedreven door het vinden van nieuwe creatieve digitale oplossingen voor echte maatschappelijke vraagstukken. Innoveren is dus geen doel op zichzelf. Wij vinden termen als AI, Big Data, en Internet of Things pas interessant wanneer ze als oplossing passen bij concrete problemen. Problemen die nu of in de toekomst de uitvoer van het primaire proces belemmeren. En daarbij houden we nadrukkelijk oog voor het borgen van de technische resultaten op ieder niveau van de organisatie. 

Kortom: we zorgen niet alleen dat leveranciers goede software bouwen, maar bovenal dat de goéde software wordt gebouwd.